Det blev litet dåligt med fotograferandet av maten på sjömansfesten. Hur som helst gjorde jag även fiskpinnebullar med remouladsås och sallad och inlagd gurka i de här goda persilje-vitlöksbullarna.
500 g mjöl
jäst, kanske 20 g, minns inte
1 tsk socker
ett par pressade vitlöksklyftor
några matskedar hackad persilja
6 msk olivolja
1 tsk salt
så mycket mjölk som behövs
Tror jag gjorde allt på kalla ingredienser och lät degen jäsa i kylskåpet några timmar. Det gick hur bra som helst.
Här är dock fina pan bagnat ovan och pissaladière nedan.
Övriga rätter på sjömansbuffén:
Laxmousse (väl beprövad, här en av länkarna, fast den gången glömde jag dillen)
Räk- och laxtårta (typ matjestårta, trodde jag hade lagt upp den, men tydligen inte, och bild har jag ingen heller.
"Måsägg" med fiskägg, d v s ägg med tubkaviar
Kallt kokt rimmat sidfläsk
Sill i pälsrock, se nästa inlägg
"Manetpudding med måsskit" se nedan
1 l röd juice, 12 blad gelatin, körsbär (inlagda), 1 dl socker, garnerade med vaniljyoghurt och färska körsbär
Ihopknopade godissnören och snacks-fiskar
Baguette, smör, ost
Samt två sallader som jag inte gjorde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar