lördag 16 september 2017

Smörgåsbord med smörgåstårta



Till den här smörgåstårtan tog jag tramezziniskivor som botten och gjorde först en baskräm på 600 g färskost, 250 g kvarg (20%), 200 g gräddfil och 100 g crème fraîche. Fyllningen är vegetarisk.


Rödbetskrämen består av 1 - 2 kokta rödbetor, mixade med pepparrot och sedan blandad med baskräm efter behov.
Äggkrämen består av 4 hackade hårdkokta ägg, hackad purjo och hackat äpple, samt en del av baskrämen.
Den gröna krämen består av tinade ärter blandade med färskriven parmesan och en del av baskrämen. Varje kräm är avsmakad med salt och peppar, var för sig. Sedan bredde jag mera baskräm över smörgåstårtan och lät den dra i kylen över natt.
Dekorera efter behag. Kaviaren är inte äkta. Så här gör man falsk kaviar:
Ställ en burk matolja ett par timmar i frysen, så den blir riktigt kall. Blanda 1 dl vätska (här mörk balsamicovinäger för den svarta kaviaren och kvittenvin för den ljusa kaviaren) med 1/2 tsk agar-agar, koka upp och häll genom en pipett som du håller med en klädnypa över ett glas och så droppa snabbt i vätskan i oljan, så bildas pärlor.


Tunnbröd med cole-slaw (avdroppad) och köttbullar.
Sill med knäckebröd.
Quiche. 
Jansson.


Ris à la Malta med romrussin och kvitten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar