Prinsessornas kokbok

onsdag 23 september 2020

Frukostbröd från Wien och DDR

 

 
 
DDR-bullar - Min tyska kokbok

 
 
Kejsarsemlor - Min tyska kokbok

Upplagd av Greyerzer kl. 10:54
Etiketter: Matbröd
Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida
Visa mobilversion

Sök i bloggen

Min blogglista

  • Schwedisch kochen
  • Min tyska kokbok
  • Frejas kokbok

Bloggarkiv

  • ►  2021 (23)
    • ►  maj (3)
    • ►  april (3)
    • ►  mars (10)
    • ►  januari (7)
  • ▼  2020 (99)
    • ►  december (12)
    • ►  november (11)
    • ►  oktober (13)
    • ▼  september (12)
      • Aladåb på kyckling
      • Tyskt surdegsbröd och typiska brezlar doppade i äk...
      • Sill i ätbar kapprock
      • Kalvbiff med vermouth-räksås
      • Äppelkaka med rosmarin-karamell
      • Franskt lantbröd
      • Frukostbröd från Wien och DDR
      • Kärnmjölkslimpa (inte svenskt recept)
      • Rågbröd att rosta
      • Fougasse
      • Tyska bakrecept, nyligen upplagda
      • Hemavans äppelkaka
    • ►  juli (2)
    • ►  juni (6)
    • ►  maj (8)
    • ►  april (8)
    • ►  mars (16)
    • ►  februari (6)
    • ►  januari (5)
  • ►  2019 (116)
    • ►  december (5)
    • ►  november (6)
    • ►  oktober (11)
    • ►  september (2)
    • ►  augusti (2)
    • ►  juli (6)
    • ►  juni (7)
    • ►  maj (8)
    • ►  april (16)
    • ►  mars (15)
    • ►  februari (17)
    • ►  januari (21)
  • ►  2018 (190)
    • ►  december (8)
    • ►  november (21)
    • ►  oktober (19)
    • ►  september (16)
    • ►  augusti (14)
    • ►  juli (21)
    • ►  juni (10)
    • ►  maj (10)
    • ►  april (20)
    • ►  mars (16)
    • ►  februari (15)
    • ►  januari (20)
  • ►  2017 (167)
    • ►  december (18)
    • ►  november (24)
    • ►  oktober (4)
    • ►  september (12)
    • ►  augusti (12)
    • ►  juli (15)
    • ►  juni (8)
    • ►  maj (12)
    • ►  april (24)
    • ►  mars (16)
    • ►  februari (13)
    • ►  januari (9)
  • ►  2016 (234)
    • ►  december (14)
    • ►  november (21)
    • ►  oktober (22)
    • ►  september (18)
    • ►  augusti (9)
    • ►  juli (6)
    • ►  juni (20)
    • ►  maj (15)
    • ►  april (16)
    • ►  mars (29)
    • ►  februari (29)
    • ►  januari (35)
  • ►  2015 (278)
    • ►  december (7)
    • ►  november (29)
    • ►  oktober (28)
    • ►  september (31)
    • ►  augusti (10)
    • ►  juli (15)
    • ►  juni (26)
    • ►  maj (19)
    • ►  april (28)
    • ►  mars (27)
    • ►  februari (24)
    • ►  januari (34)
  • ►  2014 (383)
    • ►  december (12)
    • ►  november (34)
    • ►  oktober (25)
    • ►  september (36)
    • ►  augusti (10)
    • ►  juli (44)
    • ►  juni (24)
    • ►  maj (42)
    • ►  april (45)
    • ►  mars (35)
    • ►  februari (40)
    • ►  januari (36)
  • ►  2013 (254)
    • ►  december (35)
    • ►  november (50)
    • ►  oktober (21)
    • ►  september (22)
    • ►  augusti (6)
    • ►  juli (23)
    • ►  juni (14)
    • ►  maj (14)
    • ►  april (21)
    • ►  mars (14)
    • ►  februari (14)
    • ►  januari (20)
  • ►  2012 (136)
    • ►  december (9)
    • ►  november (14)
    • ►  oktober (17)
    • ►  september (9)
    • ►  juli (11)
    • ►  juni (8)
    • ►  maj (18)
    • ►  april (18)
    • ►  mars (13)
    • ►  februari (10)
    • ►  januari (9)
  • ►  2011 (154)
    • ►  december (4)
    • ►  november (17)
    • ►  oktober (9)
    • ►  september (12)
    • ►  juli (12)
    • ►  juni (15)
    • ►  maj (22)
    • ►  april (19)
    • ►  mars (18)
    • ►  februari (16)
    • ►  januari (10)
  • ►  2010 (72)
    • ►  december (19)
    • ►  november (20)
    • ►  oktober (16)
    • ►  september (10)
    • ►  augusti (4)
    • ►  juli (3)

Om Prinessornas blogg

I den här bloggen presenterar jag gamla recept och husmorstips bl a ur gamla kokböcker som jag har hittat på loppis. Det blir både svensk mat, mat från alptrakterna och annan mat, mest på traditionellt sätt. När sonen gick på kockutbildning tog jag med det vi övade hemma under en egen flik. Obs! I januari 2018 började jag samla de tyska recepten på den nya bloggen Min tyska kokbok. Det är där jag kommer att uppdatera de gamla recepten ifall det är nödvändigt. Det kan hända att alla tyska recept inte kopieras över, men i alla fall de flesta och bästa.

Etiketter

  • Aprikoser (10)
  • Björnbär (8)
  • Blåbär (1)
  • Citron (3)
  • Couscous (1)
  • Diverse (78)
  • Drycker (46)
  • Efterrätter (249)
  • Fisk (226)
  • Fiskrom (10)
  • Fläder (29)
  • Fläsk (132)
  • Frukost (3)
  • Frukt (47)
  • Fågel (105)
  • Fänkål (5)
  • Förrätt (157)
  • Godis (13)
  • Grönsaker (187)
  • Hallon (6)
  • Hushåll (9)
  • Husmorstips (114)
  • Hästkött (4)
  • Inälvor (102)
  • Jordgubbar (4)
  • Jordärtskocka (21)
  • Kanin (6)
  • Kastanjer (3)
  • Kikärter (3)
  • Kocklärlingen (154)
  • Konservering (71)
  • Kroppkakor (35)
  • Krusbär (11)
  • Kvitten (72)
  • Kål (95)
  • Körsbär (3)
  • Kött och korv (356)
  • Lamm (27)
  • Matbröd (156)
  • Matsedel (26)
  • Mejeriprodukter (110)
  • Melon (4)
  • Middag (379)
  • Mjölmat (119)
  • Morötter (12)
  • Myskmadra (3)
  • Nässlor (12)
  • Nötkött (93)
  • Palsternacka (10)
  • Pasta (75)
  • Persika (1)
  • Pizza och paj (85)
  • Plommon (8)
  • Potatis (135)
  • Pumpa (20)
  • Päron (7)
  • Rabarber (21)
  • Ramslök (9)
  • Ris (40)
  • Rödbetor (13)
  • Rönnbär (1)
  • Skaldjur (41)
  • Smörgåsbord (134)
  • Soppa (136)
  • Sopptillbehör (31)
  • Sparris (39)
  • Strudel (35)
  • Svamp (26)
  • Svartrötter (4)
  • Sviskon (2)
  • Sylta (14)
  • Såser (174)
  • Söta bakverk (371)
  • Terrine (19)
  • Tilltugg (21)
  • Tomater (17)
  • Vegetariskt (146)
  • Vild (14)
  • Vinbär (20)
  • Ägg (85)
  • Ängssyra (9)
  • Ärter och bönor (18)
Temat Enkel. Använder Blogger.