måndag 1 februari 2016

Franska friterade ostbollar



Råkade visst börja med maten innan jag kom ihåg kameran. Beignets de sang de cochon är en väldigt trevlig sorts blodpudding, som friteras och serveras med en sallad med mycket vitlök.

För en liten sats med ca 6 ostbollar:

1 dl blod
mycket riven ost (här: först ca 1 dl riven emmentaler, men precis före friteringen bestämde jag mig för att riva ner en massa parmesan också)
1 ägg för att binda
40 g rivet rostat bröd

Blanda och krydda med salt och peppar och annat. T ex vitlök och chili. Låt smeten svälla ett tag i kylskåp. Fritera bollar. Servera med en sallad helst på vilda örter och mycket vitlök. Friteringstiden var jag osäker på. Bollarna blev knapriga utanpå och porösa inuti. Testa detta istället för blodpudding nästa gång!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar