Prinsessornas kokbok
onsdag 26 maj 2021
Göteborgsbrödet
›
Det var kanske inte så jättebra, det här brödet som togs fram av yrkeshögskolan till Göteborgs jubileum. Vattenmängden stämde inte t ex, i...
Spenatpaté
›
Ett bra bufférecept. 800 g spenat, färsk, förvälld eller tinad och avdroppad 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 knippe dill 1 msk dillfrön 4 ägg...
Valnötsbröd
›
50 g rumsvarmt smör 5 dl vatten 25 g jäst och 25 g surdeg (alt. 50 g jäst) 2 tsk salt (var för knappt) 100 g hackade valnötskärnor 350 g r...
söndag 4 april 2021
Lamm-mjälte-mackor
›
Det tog ett tag innan jag fattade vad det var för en handflatestor inälva som var med i paketet, men det var alltså mjälten, som inte är s...
Lammlunga
›
På min blogg Min tyska kokbok står det mer om tillagning av lungor. Lammlungorna svällde dock inte upp så mycket som kalvlungor. Här är d...
Påsklamm - Lammhuvud
›
Jag köpte ett halvt lamm för ett par veckor sedan och fick två lammhuvuden på köpet. Jag funderade på att laga "smalehuvud", Nor...
torsdag 25 mars 2021
Edsbackas solrosbröd och en äppelkrans
›
Edsbackas solrosbröd har jag hittat i en loppisbok av Christer Lingström. Som vanligt har jag ändrat litet grann i receptet, men det är et...
›
Startsida
Visa webbversion