tisdag 21 juni 2016

Vegetarisk rätt med tempurablad till extra fin potatis



Egentligen ska det vara lyxiga LaRatte-potatisar, men jag tog några med rött skal. Det går nog åt ca 200 g per person. Det passar bra när man har en salviabuske som växer och ser fin ut. Receptet är gjort för 2 portioner.

Gör en löksås (som tyvärr ser litet äcklig ut på bilden):
Bryn 1-2 lökar så långsamt som möjligt i skirat smör. Späd med 1 dl buljong och mixa. Smaka av och håll varm.

Koka potatisarna med skal. Dela dem på längden. Bryn snittytan i skirat smör och vänd dem sedan i smöret.

Salviatempura - friterad salvia:
Blanda och mixa:
1 msk vetemjöl
1 msk maizena
1 tsk olivolja
1 dl isvatten
1 gnutta bakpulver
1 handfull bladpersilja, slät
salt, peppar

Vänd sedan 20 vackra salviablad i tempuran och fritera dem i 170° i 2 dl olja några i taget och håll dem sedan varma på hushållspapper i ugnen. Jag vet ju inte om temperaturen verkligen var 170°, för jag chansade genom att hetta upp litet olja i en kastrull, men det blev väl okej.

Servera sedan även med parmesanspån.

Vädigt trevlig vegetarisk rätt. Tror den är vegansk också, men jag har inte riktigt koll på sånt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar