... eller kanske "gefillte fisch", ja, i varje fall tror jag väl att det här är koscher mat, men först och främst ska det föreställa fiskar. Detta är det första bidraget till fredagens sjömansfest.
20 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk/vatten
1 tsk salt
2 ägg
7 dl vetemjöl
4 dl rågmjöl
Den här gången gjorde jag rubbet med kalla ingredienser och ställde in i kylen för jäsning medan jag hade annat för mig och det jäste bra ändå.
Fyllning:
1 l strimlad vitkål (spetskål)
2 hackade gula lökar
250 g skivade svampar
stekfett
salt, kryddpeppar, soja, timjan
Fräs allt i omgångar och häll ev. på vatten och låt det koka in igen. Fyllningen ska inte vara blöt. Smaksätt.
Kavla ut 16 något trekantiga / avlånga degbitar. Lägg fyllningen framme vid spetsen / nosen. Kläm till uppe på fiskryggen och forma en fiskstjärt. Låt jäsa ca 20 minuter och grädda i 220° ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar