tisdag 16 augusti 2016

Tjusiga efterrätter



Vi gjorde en utflykt till Oberschleissheim och gick på Schrammerlkonsert (speciell musik från Wien, verkligen fantastisk) och innan dess gick vi på en promenad i slottsparken, samt på en porslinsutställning (Meissen) och på restaurang Kurfürst, där vi hade bokat bord totalt i onödan. Hur som helst laddade vi upp med en äkta wienerschnitzel på kalv (16,50 Euro, vilket inte är dyrt) och ett glas österrikiskt vin före konserten. Men sen hade vi tid över och plats i magen, så vi slog på stort och beställde efterrätt. Ovan en kombinerad efterrättstallrik med mousse au chocolat, bayersk crème och crème brûlée, samt bär och grädde för bara 6,50.


Här en urgröpt och karamelliserad miniananas med nougatparfait för samma pris. Fint eller hur?  F ö har jag just recenserat diverse svenska restauranger och beklagat de höga à la carte-priserna (som inte motsvarar prestationen) och det standardiserade utbudet även på s k bättre restauranger. Därför äter vi bara dagens rätt i Skaraborg och väljer à la carte hemma i trakten av München. Det är rätt absurt att bara rika ska kunna gå ut och äta i Sverige på kvällen. När vi har våra träffar i Bayern så finns det en del som tar en bit fint kött och en del som av olika anledningar (inte bara ekonomiska; en del p g a att de helt enkelt är små i maten, eller har fikat innan) bara tar en soppa eller en sallad eller ibland bara en dricka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar