lördag 25 mars 2017

Morötter istället för lax



Det finns människor som inte äter lax. För dem spökar det omkring ett vegan-alternativ på internet. Viktiga ingredienser: Rökaroma i någon form och morötter.

Först bakar man 400 g tjocka oskalade (men tvättade) vintermorötter på en bädd av grovt salt i 200° ca 40 minuter tills de har lagom tuggmotstånd, låter dem svalna och drar av skalet. Under tiden blandar man

1 msk vinäger
2 msk farinsocker
3 msk kokande vatten
en skvätt rökaroma eller litet röksalt eller rökt paprikapulver eller liknande
stjälkarna från ett knippe dill
1 tsk senapskorn
1 lagerblad

Detta läggs över i en plastpåse tillsammans med de skalade morötterna. Låt marinera kallt över natt, skär sedan tunna skivor av morötterna och servera dill till.

Jo, det smakar litet grann som rökt lax. Och hur som helst är det en god morotssallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar