tisdag 2 maj 2017

Vegetariska köttbullar med kikärter



Det är ingen jättestor skillnad på de här köttbullarna och falafel, men de här friteras inte, så det kan ju vara en fördel ibland. På bilden slängde jag i dem i en enkel soppa, men de kan användas i andra köttbullssammanhang också.

2 dl torkade kikärter, blötläggs över natt
1 hackad gul lök
1 tsk paprika och litet rökaroma
1/2 tsk mald kryddpeppar
1/2 tsk mald vitpeppar
1 msk soja
2,5 msk olja plus 1 msk till
1 tsk salt
saft och skal av en citron

Sätt ugnen på 175°. Mixa alltihop utom den sista matskeden olja. Rulla köttbullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 15 - 25 minuter tills de får fin färg och löser sig någorlunda från bakplåtspappret. Kan stekas upp före servering, men de fastnar gärna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar