Det är ingen jättestor skillnad på de här köttbullarna och falafel, men de här friteras inte, så det kan ju vara en fördel ibland. På bilden slängde jag i dem i en enkel soppa, men de kan användas i andra köttbullssammanhang också.
2 dl torkade kikärter, blötläggs över natt
1 hackad gul lök
1 tsk paprika och litet rökaroma
1/2 tsk mald kryddpeppar
1/2 tsk mald vitpeppar
1 msk soja
2,5 msk olja plus 1 msk till
1 tsk salt
saft och skal av en citron
Sätt ugnen på 175°. Mixa alltihop utom den sista matskeden olja. Rulla köttbullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 15 - 25 minuter tills de får fin färg och löser sig någorlunda från bakplåtspappret. Kan stekas upp före servering, men de fastnar gärna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar