måndag 10 juli 2017

Surkålsstrudel



Surkålsstrudeln syns mellan brödet i röd servett och rädisorna. Jämfört med aprikosstrudeln som jag rullade och gräddade färsk till oss själva, så var jag inte helt nöjd med surkålsstrudeln som jag hade rullat en dag före gräddningen, men den fick faktiskt mycket beröm på buffén. Alltså samma strudeldeg som vanligt. Fyllning:

Skölj av surkålen och låt den koka med paprikapulver, kummin, bacontärningar (de kan också stekas eventuellt med löktärningar innan surkålen hamnar ovanpå), lagerblad, mejram och två rårivna potatisar, som binder fuktigheten, för man kan inte ha något blask på degen. Surkålen ska alltså vara avdroppad innan den hamnar på degen. Degen penslas med smör och så strör man över (ev. rostat) ströbröd, lägger fyllningen på de nedersta 2/3 av strudeldegen, rullar ihop, penslar med smör och stoppar in i ugnen, tills strudeln får fin färg.

Jag har gjort den här strudeln förr, men den verkar inte ha hamnat på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar