onsdag 1 november 2017
Stekt ankbröst med risottobollar
Om man gör så här med ankbröst blir de jättebra. Skär ett rutmönster i huden, salta och peppra. Stek 5-6 minuter i het gryta på skinnsidan. Vänd ankbrösten, lägg på locket och ställ in grytan i 175° i 10 minuter. Ta upp ankbrösten och lägg dem under folie ett tag.
Risotto med pumpa och kvitten gjorde jag ju härom dagen. Nu tog jag ut bollar med glasskopa, rullade dem jämna, vände dem i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd och friterade till fin färg. Detta kan man med fördel göra i förväg och sedan bara värma upp bollarna i ugnen, precis som kastanjedolmarna som också fanns kvar. Det fanns också viltfond kvar, som jag spädde med en slatt grädde. Dekorationen kvitten och lingonsylt är så där härligt retro. Stekt svamp till är aldrig fel. Ett ankbröst räcker till 2 personer om man inte ska slå på stort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar