måndag 4 december 2017
Kycklinglollipops, rostad blomkål och fylld potatis med blomkål
Just nu följer jag den senaste Masterchef Professionals GB på Youtube och där finns det ibland maträtter som inte verkar för luriga att testa.
Rostad blomkål är verkligen finemang. Dela 500 g blomkål i buketter. Blanda 1/2 dl olja, 1 msk curry, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Mmm.
Det var någon som gjorde en vegetarisk rätt med bakad potatis fylld med blomkålskräm. Urkråmet kan användas i en soppa t ex. Jag kokade och passerade blomkål och blandade den med muskot, salt och piment d´espelette, samt äggula och sen in i ugnen igen. Ovanpå strödde jag friterat hackat kycklingskinn med örter.
De små klubborna är gjorda på kycklingvingar. Jean Pepin visar i sin film om hur man benar ur en kyckling vad man kan göra med vingarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar