onsdag 17 januari 2018
Bakad potatis med äggöga och extra knaprigt bacon
För den bakade potatisen skrubbar man och bakar potatis som vanligt. Under tiden gör man ett krydd- eller örtsmör. Ta ut potatisen och låt den svalna tills den är hanterbar och skär sedan av ett litet lock på ovansidan. Gröp ur potatisen. Innehållet får man hitta på någon användning för. Skär eventuellt botten på potatisen platt. Fördela kryddsmöret i potatisen. Dela ett ägg i gula och vita per potatis och lägg försiktigt över gulan. Beroende på hur stor potatisen är kan även en del av vitan få vara med. Grädda färdigt tills gulan har rätt konsistens.
För extra knaprigt bacon mjölar man baconskivor och lägger dem i kall panna utan fett. Antingen i en stor panna eller flera små, för det går ju knappast att steka i omgångar om pannan ska vara kall. Hetta upp och vänd så sällan som möjligt. Är dock ej glutenfritt förstås.
Trevlig kvällsmat t ex.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar