tisdag 3 april 2018
Viltburgare
Om man gör sina vildburgare själv kan man smaksätta dem med timjan, rosmarin, worcestersås och annat, men mina var färdigköpta, så jag saltade och pepprade dem bara.
De innehåller en intressant kryddad majonnäs, sallad med ruccola, pepperoniringar ovanpå, sedan burgarna med smält mögelost på. Toppas med lingonsylt och lökmarmelad.
Majonnäsen smaksätts t ex med ingefära, apelsinpeppar, kanel, spiskummin, anis och/eller fänkål.
Lökmarmelad:
4 msk olivolja
4 lökar
2 - 3 msk socker
kanel, ingefära, vinäger
1 - 2 vanlig sirap
Fräs lökringarna i olivolja och låt dem sedan bli litet karamelliserade i sockret. Häll på litet vinäger och tillsätt sirap. Smaksätt. Värm gärna upp det här igen före serveringen, om marmeladen görs i förväg.
Stek burgarna. Innan de är riktigt färdiga, lägg på 200 g mögelost, uppdelad på de 4 burgarna och täck med aluminiumfolie, så osten smälter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar