Bortsett från att det inte fungerade att bränna av med ugnsgrillen (jag har ingen sån där manick), så blev det väl bra. Det här är ett recept från en tysk mästerkock, Martin, Baudrexel, känd från TV som man säger.
150 g pumpa, skuren i bitar
2 krm kryddpeppar
1 nejlika
1 stjärnanis
1/2 tsk färsk riven ingefära
1 msk smör
1 dl vatten
1 krm socker
Koka mjukt (pilla ut hårda kryddbitar) och mixa med:
100 g getfärskost
1 dl grädde
1/2 dl mjölk
1 msk honung
4 äggulor
1 krm salt
peppar
Passera och fördela i 6 platta crème-brûlée-formar. Låt stelna i vattenbad i ugnen. Här står det 95° och 40 minuter. Ja, det vet jag inte. Jag ställde ugnen på kanske 120°, och tyckte inte att 40 minuter räckte. Det fick bli en timme. Ställ sedan formarna kallt i minst 3 timmar.
Blanda
2 - 3 tsk brunt socker
riven muskat
Strö över och bränn av.
Detta är f ö en förrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar