måndag 10 april 2017

Sockerbullar



Receptet på de här goda sockerbullarna tog jag från Lyckas med bakning, men någon saffran hade jag inte i. Sen gjorde jag faktiskt inte vaniljkrämen själv, utan blandade ihop kräm på påse och använde den som bas. Alltså, jag vet inte om det var orsaken till mina spritsproblem, men jag tog den spritsen som man ska använda till att fylla munkar med, och den var alldeles för smal, så det fungerade inte. Sen tog jag ett spritsmunstycke som var vidare, men det var fortfarande för smalt. Till slut tog jag ett riktigt stort munstycke, men då blev ju hålet i botten därefter.

För sockerblandningen ovanpå lät jag mig inspireras av Stefan Ekengren som doppar munkar i socker, krossade torkade bananer och torkad yoghurt. Torkad yoghurt hade jag inte, så det fick bli bananer, socker och kanel. Dock var det svårt att mixa bananerna fint, så jag siktade bort alla tjocka bitar och hällde dem i müslin. Fast jag vet inte hur mycket banansmak man känner egentligen.

Men förutom att bullarna är kladdiga under, så är de väldigt goda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar