måndag 13 november 2017

Roland Perssons casserole på torsk och musslor



Fotot i Arlas häfte blev mycket tjusigare, för fotografen hade inte hunnit slänga alla musselskal och hoppat över att rensa räkorna. Men det blev väldigt gott ändå.

1 kg blåmusslor
1 gul lök
50 g smör
5 dl vitt vin
3 dl syrad grädde, vad det nu ska vara, om det inte är creme fraîche
1 kruka basilika
400 g torskfilé
1/2 fänkål
1/2 purjo
24 stora räkor med skal

Förbered musslorna enligt konstens regler. Fräs hälften av den hackade löken i hälften av smöret, tillsätt musslorna och vinet och sjud i 3 minuter tills musslorna öppnar sig. Plocka dem ur skalen. Koka grädde och musselbuljong 5 minuter. Tillsätt basilikabladen och mixa (förhoppningsvis med en bättre mixer än min). Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Finstrimla purjo och fänkål och fräs den och den hackade löken i smör tills allt mjuknar. Tillsätt fisk och sås och låt sjuda ca 5 minuter. Servera med musslor och skalade räkor. Dekorera med basilikablad och servera helst med baguette.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar