lördag 17 februari 2018

Ugnsbakad vinterhavstorsk med rödbetor och prästost



Oskarpt foto, men ett bra recept av Roland Persson ur Kockarnas kokbok.

700 g västerhavstorsk med skinn
salt och peppar
1/3 dagsgammal formfranska
150 g riven prästost
75 smält smör
600 g kokta rödbetor i klyftor
150 g rimmat fläsk i tärningar
smör till stekning

Mixa bröd (utan kanter) och blanda med ost och smör. Lägg fisken i en ugnsform och salta, peppra och droppa gärna över citronsaft. Lägg på ost-brödmassan. Stek i 175°. Enligt recept 10 - 20 minuter. Men det beror på vilken kärntemperatur man vill ha. Jag läste att den skulle vara 54° för att få en glasig fisk och det tog längre tid. Sedan såg jag att norsk fisk rekommenderar ca 45°. Då kanske tiden räcker. Nästa gång ska jag satsa på 50°.

Stek fläsket i smör och vänd sedan ner rödbetorna, så de blir varma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar