måndag 14 mars 2016
Kalkonrullar på florentinskt sätt
Tyvärr glömde jag ta ett kort på den här verkligt goda rätten. Florentinskt betyder med spenat, men rullarna var också fyllda med ramslök. En riktigt vårlik huvudrätt.
4 kalkonschnitzlar
salt, peppar
1 knippe ramslök
3 torkade tomater i olja
100 g färskost
fett att steka i
500 g bladspenat
1 lök
1 msk smör
1 msk mjöl
2 dl grönsaksbuljong / vatten / vin plus tärning
2 dl mjölk
riven muskot, salt, peppar
50 g riven parmesan
Skölj, torka av och finhacka ramslöken. Hacka tomaterna och blanda detta med färskosten. Skölj, torka av och banka ev. ut kalkonschnitzlarna. Fyll dem med färskostmassan, bind upp dem och bryn dem runt om i stekfett 3 - 4 minuter.
Fräs den hackade löken i fett, pudra över mjöl, tillsätt 1 dl buljong och låt koka upp. Tillsätt resten av vätskan och låt koka upp. Rör hela tiden. Tillsätt den förberedda avdroppade och grovhackade färska spenaten eller den upptinade urpressade och grovhackade djupfrysta spenaten och låt puttra 3 - 4 minuter. Lägg över spenaten i en smord ugnsfast form och lägg i rulladerna. Strö över ost. Stek färdigt i 200° ca 20 minuter. Servera med pasta. Mycket gott och mycket lättlagat.