tisdag 29 mars 2016

Morotsmuffins



Istället för rivna morötter är de här muffinsen gjorda på en burk barnmat.

150 g mjukt smör
150 g socker
(salt)
3 ägg
100 g dinkelmjöl eller t ex 20 g majs- och 80 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 burk (125 g) morötter (barnmat)
150 g malda mandlar

Frosting, florsocker och / eller dekoration

Rör smör och socker och (om det är osaltat smör) 1 gnutta salt poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver, sikta den över äggsmeten och vänd ner. Vänd även ner morotsmos och mandlar. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt (12 st) och fördela smeten i formarna. Grädda ca 20 - 22 minuter i 175°. Låt muffinsen kallna.

Den som vill kan göra en frosting på färskost och socker, men jag blandade bara litet florsocker med vatten och tryckte fast en färdigköpt marsipanmorot på varje muffins.

Tror nästan det är den första morotskakan jag har gjort. Men det var gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar