fredag 11 mars 2016

Pepparrotssoppa med karamelliserade äppleskivor



En väldigt trevlig soppa. Tyvärr drunknade mina kvittenklyftor (som jag tog istället för äppleskivor), så de syns inte.

1 finhackad lök
3 - 4 potatisar, skurna i små tärningar
1 msk smör
9 dl kycklingbuljong
1,5 dl grädde
ev. 1 msk mjöl
3 msk färskriven pepparrot
hackad persilja
1 msk socker
1 msk smör
äppleskivor, gärna med skalet kvar

Fräs lök och potatis i smör, häll på buljong och koka 20 minuter. Mixa. Om det behövs får man reda ut mjölet i grädde. Blanda i och låt tjockna. Riv pepparroten och blanda i. Strö över persilja.
För karamelliseringen: Häll socker i en tjockbottnad kastrull på ganska låg värme (under medel) och låt den bli ljusbrun. Skaka på den ibland så att sockret från kanten kommer in mot mitten och allt blir jämnbrunt. Klicka i smöret och rör om. Lägg i äppleskivorna och låt dem få färg. Servera ovanpå soppan om de inte drunknar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar