torsdag 24 april 2014

Lammfilé med svamp i strudeldeg



Nu efteråt tror jag att det måste ha varit någon sorts begreppsförvirring med i spelet. I receptet står det lammryggfilé, vilket jag tolkade som lammfilé, men troligen ska det vara kotlettraden utan ben, för visserligen blir det gott, men lammfilé är ju genomstekt bara den hålls i närheten av en stekpanna, och litet röd ska den väl vara.

500 g lammryggsfilé
salt, peppar
stekfett
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
smör
300 g champinjoner
1 kopp hackade örter (rosmarin, timjan, persilja och gräslök)
2 msk hackade torkade tomater i olja
50 g ströbröd
1 ägg

strudeldeg (färdigköpt faktiskt, för jag trodde inte jag skulle vara i form att baka strudeldeg på påskdagen efter påskottan när vi gick upp kvart över fyra)

smält smör

Ta bort senor och silvriga hinnor från filén, salta och peppra och bryn från alla sidor. Ställ åt sidan. Ansa och skiva svampen. Hacka lök och vitlök och fräs dem i smör. Tillsätt svampen och fräs den tills det inte finns någon vätska kvar. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°. Hacka de avsvalnade svamparna och blanda dem med hackade örter, tomathack, ströbröd och ägg. Smaka av. Bred ut en bit strudel, lägg svamp på och rulla in filén så den kommer i mitten. Lägg strudeln på en plåt med bakplåtspapper, pensla den med smör och låt den stå i ugnen i 15 minuter. Pensla den emellanåt. Tyvärr får inte strudeln färg förrän efter den tiden, men lammet är förstås extremt well done. Litet synd, men ändå väldigt gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar