måndag 17 december 2012

Julmat


Det blev en del rester kvar från det stora julbordet, men inte så mycket som förra året lyckligtvis. Nu vet jag ju hur mycket som går åt. Först och främst fick jag dock åtgärda en present bestående av ett kilo knäckebröd, som inte förvarats tillräckligt lufttätt sedan inköpet. Varje skiva gräddade jag 4 minuter i 200 grader på galler och yes... det blev knaprigt och gott igen.


Så blev det julskinka över. En del åt vi med stekt potatis, rödkål och glaserade äpplen innan resten hamnade i frysen inför julafton.


Den läckra laxmoussen som verkligen kan rekommenderas serverades här med Feldsalat och rostat bröd, samt gravlaxsås.


Syltan är också rätt så god och serverades i efterskott med resten av rödbetorna och rödkålssallad, samt hasselbackspotatis, denna gång skurna i rutmönster för skojs skull!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar