1/2 kanna mjölk (1,3 l)
1/2 tt smör (212 g)
1 kvt. sirap (0,33 l)
4 cl krossad fänkål
8 cl finskuren pomeransskal
10 - 12 dl rågmjöl och dubbla mängden vetemjöl
4 tsk salt
Antikt recept. Jag gjorde en halv sats. Först blandade jag mjölk, sirap och jäst, utrörd i litet jäst, samt kryddor och en del av mjölet och lät det jäsa, ca 30 minuter. Därefter tillsatte jag mjukt smör, salt och mera mjöl och lät degen jäsa en halvtimme till. Det blev (för en halv sats) 6 längder som gräddades 15 minuter i 225°. Obs! Längderna är bra som pomeranslimpa om de inte torkas. Låt dem svalna, skär dem på längden och sedan i smala bitar. Låt torka i 100° ugn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar