Det stod faktiskt ravioli i receptet, men nu har jag kommit fram till att det är maultaschen som passar mig bäst för att slippa pilljobb och en sladdrig kant på pastan.
Deg:
500 g mjöl (spätzlemjöl tog jag)
3 ägg
6 äggulor
1 msk ljus vinäger
2 msk olivolja
salt
Den här degen blir litet väl fast, så man skulle kunna minska ner på mjölet. Knådas och får vila i folie i kylskåp, överdroppad med mera olivolja.
300 g ricotta (tog kesella som fick droppa av litet)
rökaroma
50 g torkade aprikoser
50 ml vitt vin
100 g pinjekärnor (tog hackad skållad mandel)
50 g smör
örter
Aprikoserna får dra i vinet och skärs sedan i småbitar. Ricottan blandas med rostade pinjekärnor, samt blandas med aprikoserna och smaksätts med en aning rökaroma (försiktigt!).
Kavla ut som i det här receptet, låt sjuda kanske 10 minuter eller mindre, beroende på hur tjock degen är. Stek sedan upp maulisarna i smör med örter i stekpanna före serveringen och bjud sallad till. Helt okej recept med oväntade ingredienser.
Fyllningen räcker inte för mängden deg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar