söndag 11 november 2018

Pannkaksrulle



Jag håller på att testa rätter till julbordet. Det här skulle i så fall höra till den vegetariska avdelningen, men jag tror inte jag vill ha omelett på julbordet i alla fall. Men som brunch är rullen helt okej.

Smält 50 g smör och rör ner 1 dl mjöl och 1 tsk salt. Ta bort från plattan, vispa ner 2 dl mjölk och låt redningen sedan tjockna medan du rör. Ta bort från plattan och låt svalna litet. Rör ner 4 uppvispade ägg. Häll ut på ett bakplåtspapper på en plåt och ställ in 20 minuter i 175°. Kan frysas, i varje fall utan fyllning.

Koka upp 2 dl vatten och 2 krm salt. Lägg i 400 g välsköljd och ansad spenat och koka några minuter, ta upp och låt droppa av ordentligt. Smält en stor klick smör och fräs sedan spenaten i smöret. Salta och peppra.

Bred ut på pannkakan. Skär mozzarella i bitar och lägg på. Rulla upp. Skär i skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar