söndag 11 november 2018

Vegetarisk sill med örter och pepparrot



Det här receptet är från ICA och det är t o m veganskt. Stor överraskning: Det smakar sill! Konsistensen är som sill! Verkligen otroligt!

300 g aubergine
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit 12%
3 dl vatten
3 kryddpepparkorn
1 lagerblad

Skala och skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och sedan i sillbitsliknande bitar. Koka upp lagen och häll över. Låt auberginen svalna i lagen i rumstemperatur och rör om då och då. Ställ kallt minst 8 timmar. Häll av och krama försiktigt ur överflödig vätska ur sillbitarna. Smaka gärna av - det smakar nästan som sill.

200 g kokta skalade palsternackor (de fungerar som majonnäs!)
1/2 dl olja
1 dl vatten
30 g färsk spenat
1 dl hackad persilja
1 dl finskuren dill
1 msk riven pepparrot
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Mixa ihop alltihop och blanda med sillen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar