onsdag 15 januari 2020

Saffranspannkaka



Saffranspannkaka med sylt är alltid gott och särskilt till jul. Den här gången gick jag efter receptet i Vår Kokbok. Först måste man koka eller köpa risgrynsgröt och sedan är det bara att röra ihop resten av ingredienserna.

Apropå risgrynsgröt. Det är så lustig att så många verkar bli helt ställda när de inte får produkter, som är så lätta att fixa själv. Jag ser ofta panikslagna svenskar i utlandet som skriver på internet:
- Hjälp, var finns det färdig risgrynsgröt/pepparkaksdeg/lussekatter/semlor/välling?
och är beredda att åka långa vägar/betala överpriser istället för att röra ihop ett par basvaror själv. Det är ärligt talat väldigt få (viktiga) svenska varor som man inte får tag på i Tyskland. Det kan vara svårt att få tag på salt sill och ansjovis, men det finns. Däremot finns det inte strömming eller knäckformar. Kräftor köper man lämpligtvis på IKEA när det är säsong. Vissa hållbara basvaror som fiskbuljongtärningar, saffran och andra kryddor, och kanske några saker till (som knäckformar) är det ju bara att köpa på semestern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar