Den här gången gjorde jag det lätt för mig och tog färdig pastadeg. Annars är grundreceptet 1 ägg per 100 g mjöl plus litet vatten.
250 g färskost, typ philadelphia
100 g ramslök (det är jättemycket, så mycket hade jag inte i trädgården, utan fick dryga ut med basilika)
50 g pinjekärnor (jag fuskade med mald mandel)
50 g parmesan
1 äggula
salt och muskot
Mixa ihop fyllningen och klicka ut på pastarundlar, som är fuktade med äggvita eller möjligtvis vatten på kanten. Koka i saltvatten 2 - 3 minuter, ta upp och servera med sås.
1 lök eller ett par schalottenlökar, hackade
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
5 dl grädde
80 - 100 g parmesan, riven
salt, peppar, muskot
Fräs lök och vitlök, häll på vin och grädde. Tillsätt ost på slutet och smaka av. Servera med strimlad ramslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar