tisdag 25 juni 2019

Parmesan-skinkbulle till sparrissallad och annat



Jag testade ett recept ur en tidning och det var väl rätt så okej. Men bullarna penslas med olivolja och det ger ingen speciell färg - då är ju ägg och/eller mjölk bättre. Bullarna fick vara inne längre, men då fick tyvärr skinkan litet väl mycket färg.

Okej då. Egentligen heter bullarna focacce med pecorino och guanciale...

Recept för 8 stycken, men jag tredubblade receptet för att använda hela jästen och när jag ändå var igång. Man skulle för all del kunna göra litet mindre bullar också...

275 g mjöl
15 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
50 g parmesan
50 g lufttorkad skinka
1 kvist rosmarin
ca 5 msk olivolja

En del av osten och skinkan och rosmarinen hackas och fördelas inne i bullarna. En del kan man lägga ovanpå. Men rosmarinbarren ramlar garanterat av och skinka och ost till stor del...

Gör en deg som du brukar och grädda bullarna näst längst ner i ugnen ca 20 - 25 minuter i 200°.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar