onsdag 2 september 2020

Kärnmjölkslimpa (inte svenskt recept)

 

Det här brödet från Ploetzblog.de innehåller bara en sked sirap och smular inte alls! Konsistensen är utmärkt alltså.

250 g vetemjöl special

250 g dinkelmjöl

50 g havregryn

50 g mest kli och litet dinkelfullkornsmjöl

10 g salt

4 - 5 g jäst

10 g sirap

325 g kärnmjölk

55 g vatten

Blanda allt och knåda mycket väl. Det står 15 minuter i maskin, men så länge vågar jag aldrig ha på maskinen. Kyl degen en timme. Knåda ca 5 minuter. Vik degen, d v s dra upp den och lägg den över från fyra håll. Jäs i kyl 1 timme till. Vik igen. Jäs i kyl 45 minuter. Vik igen. Forma en limpa och låt jäsa i rumstemperatur 30 minuter. Skär ett kryss efter 15 minuter. Grädda i 220° i ca 40 minuter.