Konsistensen blev väldigt bra. Det fungerade perfekt att skära upp och rosta. Ett recept från Ploetzblog.de
Dock hade jag inget rågfullkornsmjöl, så det blev dinkelfullkorn. Obs att man måste ha en slatt surdeg från början.
Surdeg:
100 g rågfullkornmjöl
100 g rågmjöl
180 g standardmjölk
20 g surdeg
Rör ihop och låt stå i rumstemperatur ca ett dygn.
Kokt deg:
20 g rågfullkornmjöl
100 g mjölk
Rör ihop och hetta upp till ca 65°. Ta bort från plattan och rör ett tag till. Fyll om och kyl minst 4 timmar.
Salt-jäst:
110 g vatten
10 g jäst
11 g salt
Rör ut och ställ över natt i kylskåp.
Deg:
Surdeg
Kokt deg
Salt-jäst
100 g äggvita (från ca 2 - 3 ägg)
450 g rågmjöl
40 g rumsvarmt smör
20 g socker
Blanda allt utom smör och kör i maskin. Tillsätt smör och fortsätt arbeta degen. Låt jäsa 60 minuter i rumstemperatur. Kläd ut en avlång (liten) bakform med bakplåtspapper, eller smörj in. Fyll i degen och låt jäsa 90 minuter till i rumstemperatur. Sätt ugnen på 250° och ställ in formen. Sänk till 200° och grädda först 50 minuter i form, därefter 10 minuter utan form.