Det här östtyska briochereceptet är faktiskt bättre än det franska jag har testat tidigare, för det är inte så drypande fett. Däremot går det åt många äggulor.
250 g vetemjöl special
175 g standardmjölk eller gammaldags
25 g jäst
5 g socker
Arbeta intensivt. Om degtemperaturen är 25°: 1 timme jäsning
Fördegen
250 g vetemjöl special
150 g äggulor (här: 9 st)
150 g rumsvarmt smör
5 g salt
70 g socker
Arbeta väl igen. Degtemp 23 - 25°. Jäs 1 - 2 timmar. Tryck ihop degen med knogarna varje halvtimme. Det blir 2 briocher. Forma och pensla med ägg. Låt jäsa 30 minuter. Grädda enligt recept 40 - 45 minuter (men eftersom kärntemperaturen ska vara 93 - 96°, så behövdes längre tid). Börja med 220° och sänk allt eftersom till 170°.