Surdeg:
50 g surdeg ur kylskåpsburken
100 g rågmjöl
80 g vatten
Rör ihop och låt stå i rumstemperatur över natt
Surdegen se ovan
180 g rågmjöl
200 g vetemjöl special
290 g vatten
50 g hackad paprika
11 g salt
15 g jäst
15 g smör
10 g sirap
1/4 hackad chili
Arbeta alltihop i maskin utom salt, smör, paprika och chili. Tillsätt salt och smör och fortsätt knåda. Arbeta snabbt in paprika och chili. Det blir en ganska lös deg (26°). Låt den jäsa 1 timme. Häll ut den på mycket mjöl och skär ut bitar på 80 g (ca 11 st.) utan att krama ihop dem. Forma försiktigt bitar av önskad form utan att knåda med hjälp av mjöl, knacka av mjölet. Jäs 35 minuter Som synes fungerar det att grädda alla på en plåt. 250° med ånga i 25 minuter.