tisdag 3 juli 2012

Citronschnitzel



Egentligen skulle det vara kalvschnitzel och det stod ingenting om att banka den, men nu gjorde jag det ändå med grisschnitzeln.

Salta och peppra köttet. Jag tog en citronpeppar-salt-blandning. Skär en ekologisk citron i tjocka skivor. Vänd köttet i mjöl och stek 2 minuter i en blandning av smör och olja enligt receptet, men jag tog Butterschmalz igen. Låt köttet vila i 100 gradig ugn 15-20 minuter. Stek citronskivorna i samma fett 1 minut på varje sida och ta upp dem. Häll i 2 dl köttbuljong och 2 dl grädde i pannan och låt allt koka samman ca 8-10 minuter. Smaka av med salt, peppar, socker och citron.

Medan köttet är i ugnen kan man koka pasta och bladspenat eller vad man nu har hemma, t ex broccoli.
Den här maträtten är nog italienskinspirerad.



Krusbärskompott med egna bär till efterrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar