fredag 13 juli 2012

Lax med zucchini




Ett knippe örter sköljs, skakas av och dess blad hackas fint. 700 g zucchini (här gul, egen skörd!) skivas tunt och steks med 1 finhackad lök i smör utan att den får färg. Häll över 250 g grönsaksbuljong och låt allt puttra 4 minuter till. Häll av buljongen i en skål. Mixa zucchinin och kryddorna och smaka av med 1 tsk citronsaft, salt och peppar. Håll detta varmt!

Buljongen och 200 ml vatten, 1 tsk citronsaft, salt och peppar hälls i en kastrull där det får plats en hålinsats för ångkokning. Lägg i 6 kvistar timjan och 2 enbär i skyn. Låt koka 5 minuter. Olja in insatsen. 4 laxfiléer torkas, saltas, peppras och läggs tätt i hålinsatsen. Ställ den över buljongen och låt den sjuda ca 10 minuter.

Servera zucchinikrämen med laxen och potatis eller annat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar