fredag 19 oktober 2012

Gravlax



Här har jag testat ett recept från internet på 1 del salt, 1 del farinsocker, 1,5 del strösocker, vitpeppar och dill. Jag hade bara filébitar, men det blev rätt bra ändå.

På bilden ett rätt trevligt recept med gravad lax. 

6 blad gelatin
gräslök, dill och persilja
450 g gräddfil
salt, peppar, citronsaft
1 msk anissnaps (pernodaktig)

1/2 liten salladsgurka
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja

4 skivad gravad lax

Gelatinet läggs i blöt och smälts på låg värme. Blanda i gräddfilen skedvis och rör ordentligt så att inga klumpar bildas. Smaksätt med kryddgrönt och de andra ingredienserna. Fyll i små vattensköljda formar och låt gräddfilsblandningen stelna i kylskåp över natt.

Gör en gurksallad. Vält ut gräddfilsblandningen på en tallrik var. Dela upp gurksalladen och fördela den runt omkring. Garnera med gravad lax. Garnera med en dillkvist.

Sen är planen att göra laxpudding. Det här receptet har jag redan testat och varit nöjd med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar