Den här soppan har väldigt god smak av lime, men den är litet blaskig. Man kan nog gott koka med ett par potatisar så den blir litet fylligare. Receptet har ingenting med kocklärlingens kokbok att göra, men det är ju viktigt att överhuvudtaget få rutin när det gäller matlagning.
Rösti håller vi nästan på att få spader på, för det är mycket svårare än det ser ut. Det här är väl den som blev mest lyckad. Vi har både kollat mästerkocken Johann Lafers youtubeinlägg, läst olika recept och frågat bekanta. Om man ska göra Rösti på kokt potatis, så ska den vara fastkokande och kokt en eller två dagar tidigare med skal. Sedan ska den stekas långsamt under lock (25 minuter) med ett par matskedar vatten och mjölk över. Stekpannan ska absolut inte vara bara av gjutjärn. Så nu vet vi det.
På kocklärlingens jobb gör de tydligen Rösti på råriven potatis (mjukkokande potatis) och blandar med en kockprodukt som gör att potatisen inte blir grå. Det finns en massa olika åsikter om det ska vara lök och fläsk eller inte i Rösti, så vi måste nog komma fram till något som fungerar för just den här kocklärlingen.
Så gjorde vi en efterrätt som inte fastnade på bild. Koka 100 g pasta i 1/2 l mjölk och låt svalna. Rör 25g socker 25g mjukt smör och 1 äggula till skum och tillsätt litet vanilj(socker). Vispa äggvitan hårt och vänd i. Grädda i små formar i ca 175 grader kanske 40 minuter eller så. Kan ätas med fruktmos eller sylt till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar