Här har vi först en buljong kokt på märgben och soppgrönsaker och nötbröst. En del av köttet hamnade sedan i soppan tillsammans med ännu en sats mannagrynsnocken, som kunde ha blivit vackrare.
Till efterrätt en ananasfromage.
Tomatsåsen gjorde vi samtidigt som buljongen ovan, för den senare behövde en dag på sig att kallna, befrias från fettet och kokas upp igen. Till tomatsåsen blev det Maultaschen (färdigköpta).
En kock ska också kunna baka litet, så vi gjorde en jästdeg och det blev en Zwiebelkuchen, lökkaka.
Obazda, den berömda ostblandningen av camembert, färskost och smör, gjorde vi också någon dag tidigare, och då det fanns kvar både deg och obazda, testade vi att kavla ut degen och fylla den med obazda istället för med kanel och socker. Det blev också gott. F ö innehöll obazdan brieost istället för camembert den här gången, och löken uteslöt vi, för den börjar alltid lukta efter en dag.
Så var det paus några dagar och därefter blev det köttfärslimpa med bacon och potatisplättar med gräslök och skinktärningar, samt tomatsås och grönsakerna från buljongen, som varit nedfrysta.
Efterrätten bestod av trädgårdens senaste lilla skörd av hallon och björnbär, tillagade som kräm med potatismjölsredning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar