torsdag 27 september 2012

Fläskfilé med aprikosfyllning




Det var ju ett tag sen jag lagade till den här fläskfilén. Numera mognar inte tomaterna så tätt. De är framför allt mindre och inte så solvarma. Aprikosernas säsong är också slut nu. På bilden är fläskfilén redan uppknuten och uppskuren och ser inte längre ut som en rulle. Potatisarna är litet speciella. På ett forum diskuterade man burkpotatis och vem som köper sånt och varför osv. Så dök informationen upp att danskarna alltid äter karamelliserade burkpotatisar till sin julskinka. Om det är sant, vet jag inte, men nu har jag testat den danska specialiteten. Ja, okej, men oburkad potatis smakar bättre.

Man tager en fläskfilé och fyller den med några hela skållade mandlar och rätt så många skållade, halverade och urkärnade färska aprikoser (800 g filé, 80 g mandel, 450 g aprikoser). Bind om rullen. Stek den på alla sidor, efter att den penslats in med olivolja, salt, peppar och paprikapulver, samt gärna färsk timjan (fast den kan man ju tillsätta senare också, så att den inte blir bränd). Låt den stekas i ugn (180 grader) drygt 1 timme och häll över skyn flera gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar