Det blev en hel del tomater på busktomatplantorna och därför lönade det sig med det här receptet på semi-torkade tomater. Jättegott, men det kunde ha varit något mindre salt i.
Här blev det tomatsmörgås med torkad lavendel och salt.
Den här gurksalladen innehåller nog ingenting självodlat, men den är god ändå.
1 knippe färsk lök skärs tunt.
5 msk olja, peppar, 1 krm cayennepeppar, salt, 1 tsk socker, 2 msk vinäger och 1 msk riven pepparrot vispas ihop.
1 knippe dill hackas och strös i. Löken tillsättes.
3 msk mjölk rörs i.
1 gurka skalas, halveras på längden. Ta ur kärnorna med en tesked, dela ev. gurkan så det blir fjärdedelar och skär den i jämna skivor.
1 äpple med rött skal tvättas och skärs i klyftor. Ta bort kärnhuset och skär tunna skivor eller små bitar och blanda i gurksalladen. Låt dra en stund.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar