söndag 16 september 2012

3-rättersmeny





Tyvärr fastnade maträtten inte på bild, men det smakade väldigt gott och med Icakurirens recept på hollandaise gick det också bra att göra såsen.

Creme Caramel


Mängden 500 g socker och 500 ml vatten till karamellen är för mycket. Jag tror att hälften räcker. Sockret smälts på låg värme, så att den inte blir för brun. Vattnet tillsätts och såsen kokas in tills den blir trögflytande. Häll 1/2 cm högt i botten på ugnsfasta formar, 4 - 6 st, beroende på storlek.

1/2 dl mjölk
1/2 dl grädde
kokas upp
1,2 dl socker
5 ägg
2 äggulor
vispas ihop och hälls i den kokande mjölken. Rör om så allt blandas och häll det igenom en sil, så får man bort småklumpar.

Häll krämen försiktigt över en skedrygg ned i skålarna med karamell på botten. Ställ formarna i ett vattenbad och grädda dem i 180 grader ca 45 minuter med ugnsluckan på glänt. Det kanske kan vara bra att lägga ett papper över, för de blev litet väl bruna. Låt nu krämen kallna ca 4 timmar. För att få ut den ur formarna kan dessa doppas i hett vatten eller också lossas de med en kniv runt om.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar