Kocklärlingen fortsätter att jobba på. Här en snabb 3-rättersmeny. Motto: man tager vad man haver.
Av de futtiga skaldjursresterna som var kvar från gårdagens kräftskiva blev det en improviserad skagensallad eller liknande. Sås: 1 msk majonnäs, 1 msk sur grädde och 1 tsk chilisås. Samt dill.
Potatismos enligt konstens alla regler, färska gröna bönor och god bratwurst.
Vaniljsås är tydligen något man ska kunna. Här blev det en något enklare variant ur Vår Kokbok, men rätt så äkta ändå. 2 msk äkta vaniljsocker, 2 tsk potatismjöl, 1 ägg och 4 dl mjölk vispas ihop och får nästan nå kokpunkten och bli tjockare under omrörning. Det blev ett par havrekakor över från kräftskivan. De smulades sönder och över dem hällde vi vaniljsåsen. Sedan strödde vi över hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar