måndag 6 augusti 2018

Morötter à la Top Chef med kalvlever



Det här var djupfryst lever, skuren i alldeles för tunna skivor, så dem stekte jag bara mjölade en minut på varje sida.

I affären sålde de en förpackning blandade morötter, ljusgula, lila och vanliga brandgula och det passade då bra att testa några saker från Top Chef France.

Skär morötter tunt med mandolin och koka dem i 1-2-3-inläggning (1 del ättika 12%, 2 delar socker, 3 delar vatten). Efter 1 minut är de fortfarande väldigt knapriga, men går att rulla. Speciellt de lila morötterna blir väldigt vackra när de blir inlagda, så det kan jag rekommendera. Annars är de faktiskt inte så tjusiga. Obs att de lila absolut ska kokas separat i alla lägen, för de fäller något fruktansvärt. Jag fyllde dem med finhackade morötter och lök, frästa i smör. Till detta syns även litet riven ljusgul morot till höger. Den är smaksatt med skal och saft av limefrukt. Det är också bra. Morötter behöver syra. Till levern blev det även aprikoschutney och bakad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar