måndag 13 augusti 2018

Zucchinirullar med auberginekaviar



Ja, det är ju sånt här de gör på Top Chef France. Det ser mycket snyggare ut med rullar än att klafsa en mörk röra på en tallrik. Möjligen skär de bort mitten på zucchinin, men det blir svårare att rulla smala bitar än breda. Men ta för all del rätt så små zucchinis / squash. Skär dem tunt på mandolin. Jag har skaffat mig en par handskar som skyddar mot snittskador. Kockarna i Top Chef skadar sig allt som oftast och det är onödigt. Men den där skyddsmanicken som är på mandolinen går nästan inte att jobba med. Salta och peppra. Man kan för all del rulla in nästan vad som helst, men här är det aubergine. Och man kan rulla in i nästan vad som helst, men en del grönsaker måste förvällas först. Lägg plastfolie underst. Det underlättar inrullningen.

Lägg in en hel aubergine i ugnen i 225° och vänd den var femte minut tills den blir skrynklig och mjuk. Det tar minst 20 minuter. En halvtimme skadar inte. Låt den sedan svalna. Skala den och kör den i mixer tillsammans med smakämnen som vitlök, örter, pepperoni, olivolja, citronsaft, salt och peppar. Släng i litet vitt bröd för konsistensen. Man kan ha i annat också. Rökt makrill eller fårost om man vill. Klicka eller spritsa ut på de överlappande grönsakslängderna.


Så här blev rullarna.


Här med ytterligare dekoration. Vi åt kycklingrester och bröd till.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar