onsdag 27 mars 2019

Fylld zucchini/squash med fårost



Ett liknande recept har jag haft lust att göra länge, men det är inte ofta man ser runda zucchini i affären, och dessutom skulle det helst vara gula. Nu hade faktiskt Lidl, som tydligen satsar på intressanta grönsaker, några runda zucchini häromveckan, så jag köpte var sin.

Per person:
1 rund zucchini
1/2 schalottenlök
1/2 - 1 vitlöksklyfta
olivolja
muskot, salt, peppar
50 g fårost
2 msk gräddfil eller crème fraîche
1/2 msk hackad basilika
ett par droppar citronsaft

Skär av ett lock på zucchinin och gröp ur den. Lämna 1 cm kvar som vägg. Skär inkråmet fint, precis som lök och vitlök. Fräs allt i litet olja tills all vätska är borta. Smaka av. Rör ut fårosten i gräddfilen och smaka av med muskot, salt, peppar, basilika och citronsaft. Blanda i den avsvalnade grönsaksröran. Fyll allt i zucchinin. Sätt på locket. Ta en bit bakplåtspapper och knöla ihop det. Släta ut det igen och pensla på litet olivolja. Veckla in zucchinin i pappret och ställ den i en form. Ställ in formen för 25 minuter i 180°. Ta ut den, ta bort pappret, ta bort locket, droppa över olivoljan från pappret och ställ in formen 10 minuter till. Lägg på locket igen och servera med basilikablad och sallad, samt bröd, ifall det är en ensamrätt, bara så som förrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar