måndag 3 september 2018

Grönsakssylta



Funderingar på ett grönt alternativ till kalvsylta. Smaken var väl bra, men som vanligt var angiven gelatinmängd för liten. Den smulade när den skars upp.

750 g grönsaksbuljong
3 - 4 msk vinäger
12 blad gelatin, helst mer
200 g finhackade och förvällda morötter
100 g dito purjo
100 g dito paprika
100 g ärter - dock har jag en känsla av att ärter inte är världens bästa alternativ, jag tror de hårdnar till allt eftersom
persilja, salt, peppar socker

För en avlång, mindre kakform på 1,5 l. Pensla den lätt med fett, lägg ut med plastfolie.
Smält de blötlagda gelatinbladen i buljong. Tillsätt vinäger och smaka av. Man kan antingen tillsätta grönsaker och gelatin i omgångar och låta den stelna till emellan eller hälla i allt på en gång. Obs! att om man vill göra den i omgångar, så får inte resten av buljongen vara så het att den löser upp de tidigare lagren. Låt stelna kallt, helst över natt. Servera med remouladsås och ev. med stekt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar