Förutom svålsylta så kan man göra svålchips av svålen. Det här är välkokt svål, skuren i fina strimlor och körd i 180° varmluftsugn tills de poppade. Jättebra! Med fritös ska det tydligen vara över 200°. Men det fungerar inte med min fritös. Det här fungerar jättebra. Jag skar först av allt synligt fett och gjorde ister av. Grevarna som bildades stekte jag till ytterligare och hackade en gång till efteråt. Det blev ett jättegott strössel.
Jo, det var en stjärnkock som gjorde svålchips och runda röda kulor på asiasätt. Det här blev en rätt fri tolkning, både av svålchipsen och rättikskulorna. Koka upp vinäger, hallon, chili och socker/honung. Lägg i kulor som du tar ut av rättikan med kuljärn. Låt dra i flera timmar och sila av.
Det skulle vara istället för knaprigt fläsklägg med rättikssallad, och som tilltugg. I alla fall blir det snyggt och en kul variant av rädisor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar