Här är det salt, urvattnad sill, litet djupfryst lax och ett par överblivna ansjovisfiléer, citronskal och örter. Öppna sillen försiktigt och ta ut först ryggben och sedan resten av benen. Hacka ihop de andra ingredienserna och fyll sillarna. Rulla in i plastfolie som tål 100° och sjud i 7 minuter.
Egentligen tänkte jag stuva potatis till, men sen blev det en kaostallrik, med lila blomkål, lätt förvälld och inlagd i ättika-socker-vatten (1-2-3), vilket är viktigt för färgens skull. Man kan även riva den rå över rätten, som synes. Grön blomkål, lättkokt och smörvänd. Morot långsamt stekt i smör. Blasten fick också vara med en runda i smöret, liksom schalottenlöken. Majonnäsen är smaksatt med pepparrot, örter, citronskal och örter. Baguette istället för potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar